Zeesla

Zeesla

Streek : Bretagne, Frankrijk
Seizoen : Heel het jaar door
Smaak : Licht zilte smaak (jodium). Kan als salade opgediend worden of gedroogd in soepen en als onderdeel van sauzen.
Houdbaarheid : 3 maanden 

Zeespaghetti

Zeespaghetti

Streek : Bretagne; Frankrijk
Seizoen : Heel het jaar door
Smaak : Uitgesproken zilte zeesmaak, goed te begruiken met verscheidene visgerechten.
Houdbaarheid : 3 maanden 

Dulse

Dulse

Streek : Bretagne; Frankrijk
Seizoen : Heel het jaar door
Smaak : Nootachtig, te gebruiken als onderdeel van salades, gedroogd of als garnering.
Houdbaarheid : 3 maanden
 

Kombu Royal

Kombu Royal

Streek : Bretagne; Frankrijk
Seizoen : Heel het jaar door
Smaak : Zilte (jodium) smaak, veelal gebruikt in Japanse soepen. Ook prima roerbakken. 
Houdbaarheid : 3 maanden   

Nori

Nori

Streek : Bretagne, Frankrijk
Seizoen : Het hele jaar door
Smaak : Licht zilte smaak, droog verwerkt in snacks (Japanse zoutjes, sushi).
Houdbaarheid : 3 maanden  

Wakame

Wakame

Streek : Bretagne; Frankrijk
Seizoen : Heel het jaar door
Smaak : Zilte smaak, behalve bij vis.  Ook te combineren met zoute gerechten.
Houdbaarheid : 3 maanden  

Rood hoorntjeswier

Rood hoorntjeswier

Streek : Oosterschelde
Seizoen : Juni t.e.m. november
Smaak : Sappig, zilt & stevig, visachtige smaak.
Houdbaarheid : 3 dagen  

Draadwier

Draadwier

Streek : Oosterschelde
Seizoen : Maart t.e.m. oktober
Smaak : Zilte smaak, kan rauw gegeten worden en doet u door zijn typische textuur de tanden 'knarsen'.
Houdbaarheid : 10 dagen  

Groene zeebes

Groene zeebes

Streek : Zeeën rondom de Filipijnen
Seizoen : Heel het jaar door
Smaak : Rauw geeft de groene zeebes een succulente structuur en maakt ze knapperig.  Hydratatie met zout om te bewaren.  Voor gebruik dient deze gespoeld te worden met zoet water, waardoor de bessen opzwellen.
Houdbaarheid : 3 maanden