Zeekraal

Zeekraal

Streek : Wild & geteeld : Nederland en Frankrijk , Geteeld : Israël en Mexico
Seizoen : Wild & geteeld : juni tem augustus, Geteeld : september tem mei 
Smaak : De bekendste zeegroente. Zilte sappige stengeltjes van de schorren.  De Isralische zeekraal is afkomstig uit de woestijn en wordt geteeld met zilt bronwater. 
Houdbaarheid : 10 dagen in een droge omgeving  

Lamsoor

Lamsoor

Streek : Nederland en Frankrijk (wild)
Seizoen : April tem oktober
Smaak : Lamsoor neemt actief zout op waardoor het een zilte smaak heeft.
Houdbaarheid : 8 dagen in een vochtige omgeving  

Zeebanaan

Zeebanaan

Streek : Australië (wild & geteeld)
Seizoen : Heel het jaar door
Smaak : Sappig strandplantje, heerlijke zilte smaak.
Houdbaarheid : 14 dagen 

Zoutmelde

Zoutmelde

Streek : Frankrijk
Seizoen : Mei tem november
Smaak : Pittige zilte smaak.
Houdbaarheid : 10 dagen 

Europees Schorrekruid

Europees Schorrekruid

Streek : Frankrijk
Seizoen : September tem december (wild & geteeld)
Smaak : Milde zilte smaak, zacht als jonge zeekraal.
Houdbaarheid : Maximum 10 dagen 

Australisch schorrekruid

Australisch schorrekruid

Streek : Australië
Seizoen : September tem december (wild & geteeld)
Smaak : Milde zilte smaak, zacht als jonge zeekraal, prachtig rood van kleur.
Houdbaarheid : Maximum 10 dagen  

Zeekool

Zeekool

Streek : Nederland
Seizoen : Vanaf midden december tot eind maart & begin april
Smaak : Malse witte stengel, delicaat van smaak, weinig zilte smaak, heeft iets weg van asperges.
Houdbaarheid : 10 dagen in een vochtige omgeving  

Zeevenkel

Zeevenkel

Streek : Van Noord-Europa tot aan de Zwarte Zee
Seizoen : Het hele jaar door
Smaak : Rauw geeft deze groente een pittige 'anijs' smaak, geblancheerd smaakt het naar asperge.
Houdbaarheid : 10 dagen  

Monnikbaard

Monnikbaard

Streek : Middellands Zeegebied
Seizoen : Van begin februari tem half april
Smaak : Wilde zeegroente, zacht van smaak.
Houdbaarheid : 5 dagen  

Lepelblad

Lepelblad

Streek : Kusten van Noord-Europa, Frankrijk
Seizoen : Van maart tem april
Smaak : Licht zilte kruidige iets wat bitter smaak.
Houdbaarheid : 5 dagen  

Strandbiet

Strandbiet

Streek : Noord-Frankrijk en Engeland
Seizoen : Van helf februari t.e.m. november
Smaak : Zeer milde zilte smaak, vergelijkbaar met wilde spinazie. Oudere bladen geven rauw een bittere smaak door hoge tanine en ijzergahalte.
Houdbaarheid : 10 dagen